hoe het allemaal begon ..

 

In 1990 was Monte Warne, een man die in de VS woont, op zoek naar een motor die 3 tot 4 keer meer pk's leverde dan welke andere motor dan ook op de markt. Maar zoiets was er niet.

 

Zo kwam hij op het idee om zijn eigen motor te bouwen. Hiervoor haalde hij de V8 Chevy-motor uit een StockCar. Deze centrale unit verpakt hij in een zelf ontworpen frame. Zijn doel was dat zijn nieuwe motor, als Cruzer, comfortabel moest zijn om te rijden. Met deze zelfgemaakte motor ging hij naar de Daytona Bike Week en kreeg veel lof. Iedereen wilde weten waar deze motor precies beschikbaar was. Vanaf dit punt was het voor Monte duidelijk: hij moest meer van deze machines bouwen...

 

In de afgelopen 32 jaar heeft de kleine fabriek van Monte Warne zich ontwikkeld tot een grote productiefaciliteit. In Dyersburg, in de staat Tennessee, worden deze monsterfietsen nu in serie geproduceerd op een oppervlakte van 770 m². Hier worden de frames ontworpen en geproduceerd. Na het lassen worden alle frames gepoedercoat. Afgezien van de motor produceert de eigen draai- en freeserij van het bedrijf alle onderdelen voor de motorfietsen zelf.

 

De motoren worden geleverd door Chevrolet en in de fabriek aangepast door de specialisten van Boss Hoss. Hier zijn bijna geen grenzen aan: motoren met een inhoud tot 10 liter en meer zijn beschikbaar, indien gewenst door de klant. Op een grote productielijn assembleren monteurs de motorfietsen met de hand. Na de eindmontage wordt elke motor grondig getest op een testbank en daarna op de weg.

 

Binnen zeer korte tijd wist deze mega motor ook de grote vijver over te steken. In Europa bevoorraadden enkele enthousiastelingen zich aanvankelijk vanuit de VS, met alle moeilijkheden van dien bij het verkrijgen van goedkeuring C.O.C en levering van reserveonderdelen. Dit veranderde echter in 1993 toen Ronald Piessens de Europese import voor de Amerikaanse Boss Hoss motorfietsen overnam. Sindsdien is het specialistische kenniscontactpunt voor alle V8-rijders in Europa gevestigd in Koksijde (België)

 

Duidelijk gestructureerd en bekend met de speciale voorschriften van de respectieve Europese landen, creëert het team van Ronald Piessens naast de fabrieksmachines ook individuele Boss Hoss motoren. Deze custom bikes zijn net zo individueel als de rijders van de grote V8-motorfietsen.

 

Of het nu gaat om een ​​productievoertuig, een speciaal op maat gemaakte Boss Hoss of zelfs uw eigen op maat gemaakte idee voor de carrosserie, het team rond de getrainde motorvoertuigmeester-technicus komt met buitengewone oplossingen en levert uw juweeltje op tijd bij u thuis.

BOSS HOSS…..Only the SKY is the LIMIT….